Vår förskola

Vi värdesätter vår uteverksamhet.

Välkomna till Silikatets förskola.

Just nu befinner vi oss i Rosendals förskola på Husargatan. Detta beror på att Silikatets lokaler ska rivas och en ny fin förskola ska byggas till oss. På förskolan möts du av kompetenta förskollärare och barnskötare med lång erfarenhet. Vi som arbetar här vill ge barnen en trygg, lärorik och en lustfylld utbildning.

Färgade isblockPå Silikatets förskola finns det två avdelningar i fina rymliga lokaler. Utanför har vi Stadsskogen som bjuder in till lek och utforskande av djur och natur. Utevistelse är en stor del av vår verksamhet, vi använder uterummet som en tillgång i lärandet.

Dagen börjar och avslutas utomhus.

Något som vi på Silikatets förskola lägger stor vikt på är lek och lekens betydelse. Vi erbjuder tillfällen för barnen att delta i planerade lekstunder men finns även nära barnen i deras spontana lek. Leken ska vara inkluderande och tillgänglig för alla. Målet är att alla barn får tillgång till lek och positiva kamratrelationer.

Förskolan består av två avdelningar:
Haren och Grodan

Uppdaterad: